"Travel and change of pace impart new vigor to the mind"

CRUISE RUNDT DE GRESKE ØYENE

De siste 10 dagene har jeg sammen med storfamilien feriert litt i Roma og de greske øyene, og for en magisk tur det har vært! Vi leide et par leiligheter via Airbnb i Roma for 4 netter, før vi gikk ombord på Jewel of the Seas, et cruise ship som tok oss rundt de greske øyene i 7 netter. Familien min har vært på 2 tidligere cruise ferier i middelhavet, men dette er første gang i Hellas! De fleste som prøver ut cruise blir hektet, og det blir raskt en tradisjon hver sommer. Vi ble hvertfall frelst etter første gang på et cruise skip, og jeg har noen fantastiske minner fra disse feriene! Det er så perfekt for enhver familie. Det er alltid en mengde aktiviteter, eventer, spiseplasser, barer, show, konkurranser og underholdning, og du blir faktisk aldri lei! Denne gangen hadde vi til og med 2 og en halv dag til sjøs, som ga oss en ordentlig mulighet til å utforske båten litt mer, for vanligvis vil du utforske de forskjellige stedene du besøker, og får dermed ikke like mye tid til å gjøre alt det kjekke båten har å tilby. Været var også mellom 29-36 grader hver dag, og solsengene på deck ble også godt tatt i bruk, og kroppen min gikk fra vinter hvit til sommer tan ganske raskt. Digg!

Vi besøkte altså Santorini, Mykonos, Athen og Katakolon, og fy for noen fine plasser! Jeg tenkte jeg kunne skrive litt om de forskjellige øyene, hva vi gjorde, hva jeg anbefaler andre å gjøre om de drar der osv!

– Santorini –

Jeg hadde ganske høye forventninger til Santorini, da jeg som mange andre har sett de flotte bildene på instagram, og jeg kan ærlig si at det i virkeligheten ikke skuffet. Vi ble kjørt til havnen i Fira, og hadde da valget om å bli der, eller å ta en 20 minutters båttur til et sted som heter Oia, som da er der de fleste bildene du ser fra Santorini av hvite mur hus med blå tak er tatt. Jeg og søskenbarnet mitt valgte å dra til Oia, da dette var det vi så for oss da vi skulle til Santorini, og hadde nok blitt litt skuffet om vi bare ble i Fira. Misforstå meg rett, Fira var veldig fint det også, og hadde selvsagt en syk utsikt, men det var litt mer folksomt og masete da dette er hvor alle cruisene legger til havn. Vi betalte 15 euro for en speedboat til Oia og buss på ca 20-30 minutter tilbake til Fira som gikk hver time. Skikkelig grei pris, og definitivt verdt det! Så kan du velge om du ønsker å gå ned de ca 600 trappetrinnene ned til havnen, eller å ta taubanen. Taubanen tar max 6 minutt og koster 6 euro. Du har også muligheten å ri esel både opp og ned trappene, men personlig er jeg sterkt i mot dette og vil fraråde alle fra å gjøre det. Det er utrolig varmt, og det er glatte og mange trappetrinn disse stakkarene blir tvunget til å gå opp med et tungt menneske oppå seg. Jeg kunne skrevet et langt innlegg om akkurat dette men skal ikke gjøre det, de av dere som ønsker å vite mer om det kan heller lese bla denne artikkelen HER. Uansett så er Santorini en magisk øy, og er virkelig verdt et besøk! Etter å ha besøkt dette stedet kunne jeg faktisk tenkt meg å flytte der for et par måneder og bare skrive og leve litt. 

– Mykonos –

Mykonos er enda en nydelig øy jeg kunne tenkt meg å tilbringt mer tid i! Vi tok en water taxi inn til downtown, hvor vi spaserte litt rundt, tok bilder, og drømmet oss litt vekk i alt det hvite. Planen her var å leie noen firehjulinger og kjøre litt rundt på øyen, men etter å ha lest en del negative anmeldelser i det området vi var, ønsket vi ikke å ta noen sjanser. Så det ble til at vi bare gikk å kikket litt rundt før vi tok båten tilbake til skipet vårt. Jeg møtte noen gutter på cruiset som fortalte at familiene deres leide en katamaran og seilte litt rundt i området, inkludert fikk de personal som jobbet på båten og serverte dem sjømat og drikke i løpet av seilturen. De hadde kun positive ting å si om det, så dette er noe man kan se litt inn i om man skal reise her! Skal inrømme at jeg ble greit misunnelig da jeg hørte om dette, og småirritert for at jeg ikke hadde tenkt på dette før.. Men men!

– Athen –

Okei, så Athen. Det var hele 37 grader i Athen da vi var der, altfor varmt til å valse rundt til alle severdighetene i byen. Jeg er ikke særlig gøy å ha med å gjøre når jeg er veldig varm, og heldigvis var ikke jeg den eneste i familien som hadde det slik. Vi bestemte oss dermed å gå i land så tidlig som mulig, da cruiset var i havn allerede i 5 tiden om morningen. Vi var utav båten i 7-8 tiden og dro rett til Akropolis, en 20 minutters kjøretur fra havnen. Vi kom der da det allerede var en del mennesker, men slapp noe som helst kø eller mas da det var såpass tidlig. Vi gjorde alt ganske raskt, rett inn, valset litt rundt, tok noen bilder, og var tilbake på båten 2 timer etter vi forlot den. Selve byen var ikke noe fin synes jeg, det ser veldig nedrevet ut, men du kan se at det var en fin by en gang i tiden. Akropolis var derimot utrolig kult å se, og utsikten du får derfra er helt fantastisk! Det er så uvirkelig å forestille seg hvordan det hele så ut 2000 år siden, og selvom mye selvfølgelig er restaurert, så er det jo fortsatt bits and pieces som er fra denne tiden. Tenk hvor kult!! Hvertfall, ønsker du å se litt mer av Athen tilbudde taxi sjåførene å kjøre oss rundt å se de ulike serverdighetene og vente der så lenge du skulle ønske det, for 120 euro. Dette er en ganske god pris, og om du ønsker å se så mye som mulig, er dette definitivt en mulighet! Om ikke så finnes det selvfølgelig en haug guidet turer. Vi gjorde et par guidet turer i Roma, og var ganske lei av å gjøre det i den varmen, så vi gikk dermed ikke for det i noen av stedene vi besøkte. Hadde det vært en annen tid på året ville jeg nok gjort det.

– Katakolon –

Alle stedene vi dro møtte vi på masse hyggelige mennesker, men Katakolon stod litt ut for meg. Her bor det nemlig kun 600 innbyggere, og består stort sett kun av denne lille gaten med litt butikker og restauranter nede ved havnen. Alle som jobbet der var utrolig hyggelige og pratsomme! Her kan du også velge å dra inn til Olympia, stedet hvor de første olympiske leker ble holdt. Selv dro ikke vi inn da det var utrolig varmt, og ingen av oss hadde noen store ønsker eller behov for å se det. Det skal visst også være noen fine strender man kan besøke, jeg så en del av cruise passasjerene dro til et par av disse. Katakolon skal visst være den andt mest besøkte cruise havnen i Hellas etter den i Athen, men selv vet jeg ikke om noen som har reist her utenom. Personlig hadde jeg nok ikke reist tilbake her om jeg ikke dro på cruise, da jeg nok heller hadde prioritert andre øyer, men om du er interessert i gresk historie og arkeologiske funn vil jeg definitivt anbefale å dra hertil!

 

Nå ble dette innlegget ganske langt, men ønsket bare å vise litt bilder, og mine tanker rundt de ulike stedene. Så håper jeg at det inspirerer noen reiseglade mennesker der ute til å besøke noen av disse fantastiske plassene en gang! Én ting er sikkert, jeg skal definitivt tilbake til Mykonos og Santorini en gang.

Noen andre som har vært på noen av disse stedene før? Si ifra om det er noe man bør gjøre som jeg ikke har tatt med!

– V

 

 

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *